3 Kelebihan Mobile App Bisnes Yang Ada Kedai/Outlet - RAXBIT

3 Kelebihan Mobile App Bisnes Yang Ada Kedai/Outlet

by | Apr 29, 2022 | Business | 0 comments

Jika bisnes kita sepenuhnya secara online, kita hanya mampu meletakkan CTA (Call To Action) untuk pengguna memuat turun Mobile App Bisnes kita.

Kita boleh letakkan logo Playstore & Appstore di semua medium digital sedia ada, kita boleh buat video galakkan pelanggan muat turun dan boleh juga buat promosi berbayar untuk lebih ramai orang muat turun.

Berbeza pula jika Bisnes kita ada memiliki kedai/outlet Fizikal. Kita ada keistimewaan yang KHAS di mana Bisnes Online amat sukar nak aplikasikan cara ini.

Kita ambil contoh Bisnes FnB, kita ada akan Restoran/Cafe dan ada potensi kita ada beberapa cawangan.

Jika kita Bisnes Fashion, kita ada cawangan di supermarket ataupun mana-mana lokasi lain.

Jika kita Bisnes Servis, contohnya Spa dan Rawatan kita outlet di kawasan tertentu.

Apakah kelebihannya jika kita ada kedai/outlet dan Mobile App Bisnes:

1. Kita ataupun staff boleh secara personal menggalakkan setiap pelanggan yang datang ke kedai untuk memuat turun Mobile App kita.

2. Kita ataupun staff boleh bantu memuat turun Mobile App tersebut. Ini akan mudahkan pelanggan kita di mana kita boleh ajar pula bagaimana menggunakan Mobile App Bisnes tersebut.

3. Kita ataupun staff boleh menerangkan kelebihan pelanggan menggunakan Mobile App kita seperti boleh kumpul mata ganjaran, mudahkan pembelian dan tempahan servis terus melalui Mobile App Bisnes.

Kelebihan utama bila ada kedai Fizikal adalah kita ada “Sentuhan manusia” yang memberi peluang berbeza kepada bisnes yang sepenuhnya online.

Jika bisnes kita ada kedua-dua online dan offline? Di mana kita fokus jualan di Online dan juga di Cawangan/Outlet?

Itu kelebihan kelebihan ganda dua!
Kita boleh serang pelanggan kita melalui online dan serta mana-mana pelanggan yang melawat cawangan/outlet kita.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Evaluate Your Mobile App Cost Here:

Testimonials

"Yayasan Ihtimam Malaysia sangat berpuas hati dengan mobile apps yang memuatkan Ebook Hijrah Diri Homoseksualiti kerana sangat user friendly dan memudahkan target grup kami agar dapat dibantu dan dibimbing dalam menjalani kehidupan yg selari dgn syariat. Tanpa bantuan daripada team RAXBIT, mustahil mobile apps ini dapat diwujudkan. Terima kasih RAXBIT"

Dr Mohd Izwan Md Yusof

Hijrah Diri

"Azbi Centre telah melangkah ke satu tahap inovasi pemasaran dunia digital. Dengan adanya mobile app, ini kami sangat percaya penjenamaan & pemasaran akan memberi impak yang luarbiasa kerana kami satu-satunya Pusat Pakar Aircond Kereta yang ada mobile app sendiri sekaligus mencipta USP kami tersendiri. Terima kasih kepada team RAXBIT dengan hasil yang terbaik dengan harga yang berpatutan"

Tuan Lokman Halim

Azbi Centre

"RAXBIT memberikan proposal yang sangat baik dan menepati spesifikasi yang kami nak. Terima kasih bantu zahirkan idea kami dan binakan mobile app yang cantik dan dipuji ramai."

Chef Ayaya

PIZZASCARF

Pin It on Pinterest

Like the post?

Share it with your friends!

WhatsApp WhatsApp Us